Welkom bij 123vluchtladders.nl
Snel op uw bestemming
Vluchtladders veilig online betalen

Vluchtladders

Veilig vluchten met vluchtladders

Wist u dat u veilig en snel kan vluchten met behulp van vluchtladders? Vluchtladders worden vaak gebruikt in noodsituaties waarbij mensen snel en veilig een gebouw moeten verlaten, vooral als de reguliere uitgangen geblokkeerd zijn. Vluchtladders zijn draagbare noodladders die aan een vensterbank, balkon of ander stabiel punt worden bevestigd en kunnen worden uitgegooid om een veilige vluchtroute te bieden. Vluchtladders zijn meestal gemaakt van duurzame materialen zoals staal of sterk nylon. Ze zijn ontworpen om compact opgevouwen te worden en gemakkelijk op te bergen, maar kunnen snel worden uitgerold en veilig worden vastgemaakt wanneer ze nodig zijn. Het is belangrijk om te weten hoe je een vluchtladder correct kunt gebruiken, omdat het verkeerd gebruik ervan gevaarlijk kan zijn. Als je van plan bent om een vluchtladder aan te schaffen, zorg er dan voor dat je er een koopt die geschikt is voor jouw woning of gebouw. Controleer of de ladder lang genoeg is om de benodigde afstand te overbruggen en dat deze voldoet aan de veiligheidsnormen. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te oefenen met het uitrollen en gebruiken van de vluchtladder, zodat je vertrouwd raakt met het proces.


Gebruik vluchtladder in het kort

Vluchtladders zijn vooral van belang in hoogbouwgebouwen, waar de normale evacuatieroutes vaak tijdrovend kunnen zijn of niet toereikend zijn om alle bewoners snel te evacueren. Het is belangrijk dat vluchtladders regelmatig worden geïnspecteerd en onderhouden om ervoor te zorgen dat ze in geval van een noodsituatie goed functioneren en mensen veilig kunnen evacueren. Het is ook van cruciaal belang dat mensen bekend zijn met het gebruik van vluchtladders en weten waar ze zich bevinden in het gebouw, zodat ze snel kunnen handelen in geval van een noodgeval. Het correct gebruiken van een vluchtladder is essentieel voor een veilige evacuatie in noodsituaties, zoals bij brand of andere noodsituaties waarbij de gebruikelijke uitgangen geblokkeerd zijn. Hier zijn de stappen om een vluchtladder op de juiste manier te gebruiken:


1. Plaatsing van de vluchtladder:


  • Controleer of de vluchtladder in goede staat is en vrij is van beschadigingen.
  • Bevestig de haken van de ladder aan de vensterbank, het balkon of een ander stevig en stabiel punt binnen het gebouw. Zorg ervoor dat de ladder stevig vastzit en niet kan verschuiven.


2. Voorbereiding:


  • Zorg dat alle mensen die de vluchtladder gaan gebruiken, op de hoogte zijn van het plan en weten waar de ladder zich bevindt.
  • Open het raam waar de vluchtladder is bevestigd.


3. Beoordelen van de situatie:


  • Controleer of er rook of brand is op het niveau van het raam waar de ladder is bevestigd. Als er rook of vuur is, is het wellicht veiliger om te wachten op professionele hulp of een andere ontsnappingsroute te zoeken als dat mogelijk is.


4. Afdalen met de vluchtladder:


  • Laat eerst de meest kwetsbare mensen afdalen, zoals kinderen, ouderen of mensen met beperkte mobiliteit.
  • Ga op de vensterbank zitten en houd de zijkanten van de ladder vast om stabiliteit te garanderen.
  • Stap voorzichtig op de ladder en gebruik je armen en benen om naar beneden te glijden.
  • Probeer niet te haasten; neem de tijd om gecontroleerd en veilig af te dalen.


5. Ga direct hulp zoeken:


  • Eenmaal beneden, zoek onmiddellijk een veilige locatie buiten het gebouw en bel het alarmnummer (112 of het specifieke alarmnummer van jouw land) om de noodsituatie te melden.


Belangrijke tips:


Oefen regelmatig met je familie of medebewoners, zodat iedereen vertrouwd raakt met het gebruik van de vluchtladder. Houd de vluchtladder altijd op een gemakkelijk bereikbare en bekende plek, bij voorkeur in de buurt van een uitgang. Controleer de vluchtladder regelmatig op schade of slijtage en vervang deze indien nodig. Onthoud dat het gebruiken van een vluchtladder een laatste redmiddel is als alle andere ontsnappingsroutes geblokkeerd zijn. Het is van vitaal belang om altijd de instructies van de brandweer of hulpverleners op te volgen in noodsituaties. Ook is het aanbevolen om brandblussers aan te schaffen, en deze plaatsen bij bijvoorbeeld uw vluchtladder. Wat is een brandblusser en wat kan je er mee doen? Brandblussers zijn draagbare blusapparaten die worden gebruikt om kleine branden te blussen. Ze zijn ontworpen om snel en effectief in te grijpen bij beginnende branden voordat ze zich kunnen verspreiden en grote schade kunnen veroorzaken. Brandblussers zijn een essentieel onderdeel van brandveiligheidsvoorzieningen in huizen, kantoren, industriële faciliteiten en openbare gebouwen. Het is belangrijk om het juiste type brandblusser te kiezen voor de specifieke brandrisico's in een bepaalde omgeving. Brandblussers moeten regelmatig worden geïnspecteerd, onderhouden en vervangen volgens de voorschriften van de fabrikant en de lokale brandveiligheidsvoorschriften. Bovendien is het van cruciaal belang dat mensen weten hoe ze een brandblusser moeten gebruiken en dat ze de juiste blustechniek toepassen in geval van brand. Als een brand niet onder controle kan worden gebracht met een draagbare blusser of schuimblusser, moet men onmiddellijk hulp inroepen van professionele brandweerlieden, ga dus nooit de help spelen want dat ga je zeker verliezen.

Nieuw, Amigo Safety vluchtladders regenafvoerbuis

Amigo Safety brandtrapladder is vervaardigd van weerbestendig geanodiseerd aluminium in een slank en elegant ontwerp. Wanneer het niet in gebruik is, is het minder prominent dan een regenpijp. Het is geschikt voor gebouwen met 2 en 3 verdiepingen, de aanbevolen maximale lengte is 10 meter. In geval van nood kan de Amigo Safety vluchtladder worden geopend door eenvoudig aan een ontgrendelingspin te trekken en is hij binnen enkele seconden klaar voor gebruik. Met de antislip aluminium sporten gaat klimmen en dalen veilig en gemakkelijk. De ladder is fraudebestendig en kan alleen van bovenaf worden geopend, zo wordt onbevoegde toegang vanaf de grond voorkomen. Amigo Safety vluchtladder regenpijp goedgekeurd volgens Europese NORM EN-131. 

BESTELLEN

Nieuw, Amigo Safety vluchtladders in kast


Het wordt sterk aanbevolen om vluchtladders op te slaan in een kast op een strategische en gemakkelijk toegankelijke locatie, zoals onder een bed, naast een raam of in de buurt van een vluchtroute. Zorg er ook voor dat alle bewoners van een gebouw op de hoogte zijn van de locatie van de vluchtladders en hoe ze moeten worden gebruikt in geval van nood. Het is belangrijk om op te merken dat een vluchtladder slechts een tijdelijke oplossing is en moet worden gebruikt als alle andere vluchtwegen zijn afgesloten. Een veilige vluchtladder kast is een essentieel hulpmiddel voor noodsituaties. Vluchtladders die in een kast geïntegreerd zijn, bieden een handige en ruimtebesparende oplossing voor noodsituaties in gebouwen, met name in woningen of appartementen. Deze ladders zijn ontworpen om snel en gemakkelijk toegang te bieden tot een veilige vluchtroute in geval van brand of andere noodsituaties waarbij de normale uitgangen geblokkeerd zijn. Deze ladders worden meestal geleverd met installatie-instructies en kunnen relatief eenvoudig worden gemonteerd.

BESTELLEN

Nieuw, Amigo Safety regenpijp vluchtladder


De vernieuwde vluchtladder in de vorm van een regenpijp is een innovatieve en ruimtebesparende oplossing voor gebouwen waar traditionele vluchtladders moeilijk te installeren zijn. De veiligheid van de regenpijp vluchtladder is niet alleen beperkt tot de fabricagekwaliteit! Elke sport is voorzien van antislip, waardoor het veilig en gemakkelijk naar beneden klimmen is. De ladder is ook fraudebestendig en kan alleen van bovenaf worden geopend, dit voorkomt ongeoorloofd of onbedoeld misbruik vanaf de begane grond. Bijzondere regenbuis vluchtladder is een alternatieve vorm van een vluchtmiddel dat wordt gebruikt in noodsituaties, vooral bij brand of andere gevaren die evacuatie vereisen. In tegenstelling tot traditionele vluchtladders, die meestal bestaan uit een oprolbare of opvouwbare ladder van touw of staal, heeft een bijzondere vluchtladder unieke kenmerken voor specifieke noodsituaties.

BESTELLEN

Amigo Safety Escape-Aid vluchtladders

Amigo Safety Nederland Escape-Aid brandladders. De Escape-Aid is een verplaatsbare uitwerpbare vluchtladder. De ladder wordt met haken om de vensterbank gehangen deze mag maximaal 33 cm bedragen. De Escape-Aid brandladder is er in 2 lengtes: 4.5 en 7.5 meter. In het algemeen is een mobiele uitwerpladder of vluchtladder zoals de Escape-Aid een draagbare ladder die wordt gebruikt als een ontsnappingsmiddel in noodsituaties, zoals bij brand of andere noodsituaties waarbij de normale uitgangen geblokkeerd zijn. Ze worden vaak gebruikt in huizen, scholen, kinderdagverblijven, appartementen of kantoren waar er een risico is op gevangen zitten in geval van nood. De ladders worden verpakt in een stevige kartonnen doos, die gemakkelijk op te bergen is. Maar houdt u de vluchtladder altijd binnen handbereik in de kamer waar u moet vluchten! Door de extra brede treden ‘wiebelt’ de ladder minder en kan meer personen dragen dan de gemiddelde uitwerp brandladder en of noodladders van andere merken. Als je je zorgen maakt over de brandveiligheid in uw gebouw, kun je dit het beste bespreken met RH Brandbeveiliging. Uw Escape-Aid leverancier Amigo Safety Nederland.

BESTELLEN

Amigo Safety touwladders


Touwladders en vluchtladders zijn beide hulpmiddelen die worden gebruikt om verticaal te klimmen of te ontsnappen in noodsituaties. Een touwladder is een eenvoudige klimvoorziening die bestaat uit horizontale sporten of treden gemaakt van touw of stevig materiaal zoals nylon of kunststof. De sporten worden doorgaans tussen twee lange verticale touwen of banden bevestigd. Touwladders kunnen worden opgerold of opgevouwen voor gemakkelijk transport en opslag, en ze zijn handig in situaties waar een vluchtweg vereist is. Touwladders worden vaak gebruikt voor reddingsoperaties, en als noodladders op boten en schepen. Touwladders worden steeds meer gebruikt als een nooduitgang in gebouwen, vooral in huizen of appartementen op hogere verdiepingen. Vluchtladders zijn meestal gemaakt van duurzame brandwerend touw en zijn ontworpen om snel en veilig te worden ingezet tijdens noodsituaties zoals brand. De meeste touwvluchtladders kunnen worden opgevouwen en bewaard in een compacte behuizing die aan een raamkozijn, balkon of een andere veilige locatie wordt bevestigd. Wij zijn Amigo Safety Nederland fabrikant van eigen merk touwladders.

BESTELLEN

Amigo Safety 5 meter vluchtladders


Een vluchtladder van 5 meter is een veiligheidsvoorziening die kan worden gebruikt in noodsituaties om te ontsnappen uit een gebouw, met name als er geen andere vluchtwegen beschikbaar zijn. Het is ontworpen om aan een raamkozijn te worden bevestigd en kan worden uitgerold om een veilige afdaling mogelijk te maken. Wanneer er zich een noodsituatie voordoet en je de vluchtladder moet gebruiken, is het belangrijk om rustig te blijven en georganiseerd te handelen. Plaats de ladder uit het raam en zorg ervoor dat deze stevig is vastgemaakt. Een vluchtladder is een hulpmiddel dat wordt gebruikt bij noodsituaties, met name bij brand, om mensen een veilige ontsnappingsroute te bieden wanneer reguliere uitgangen ontoegankelijk zijn.

BESTELLEN

Amigo Safety 7 meter vluchtladders


Een vluchtladder van 7 meter is een veiligheidsvoorziening die kan worden gebruikt om te ontsnappen uit een gebouw tijdens noodsituaties, zoals brand. Het is ontworpen om te worden bevestigd aan een raam of een ander stabiel punt op een hogere verdieping van een gebouw, zodat mensen veilig naar beneden kunnen klimmen en aan de grond kunnen ontsnappen. Controleer altijd uw vluchtladder voordat je hem gebruikt om er zeker van te zijn dat hij in goede staat verkeert en correct is gemonteerd. Plaats de vluchtladder bij een raam of een ander toegankelijk punt op een hogere verdieping. Dit zijn compacte, opvouwbare ladders die gemakkelijk kunnen worden opgeborgen en in geval van nood snel kunnen worden uitgezet. Ze zijn gemaakt van duurzame materialen zoals touw of sterk textiel, en zijn meestal uitgerust met haken of andere bevestigingsmiddelen om ze aan een raam of balkon te bevestigen.

BESTELLEN

Winkelen met vertrouwen.

Vluchtladders datasheets


U dient voor gebruik bekend te zijn met de werking van vluchtladders. Vluchtladders zijn bedoeld voor gebruik als middel om te ontsnappen uit gebouwen en als aanvulling op de primaire vluchtroutes die vereist zijn door bevelhebbende en andere lokale regelgevingen. Het wordt aanbevolen om te oefenen met het beklimmen van de ladder voor plaatsing. Controleer regelmatig de staat van de vluchtladder en zorg ervoor dat deze in goede conditie verkeert. Vervang beschadigde of versleten onderdelen onmiddellijk. TIP: Plaats de ladder op een stevige ondergrond, zoals een stabiele vloer of een goed bevestigd balkon. De ondergrond moet het gewicht van de ladder en de personen die erop klimmen kunnen dragen. Datasheet Amigo Safety vluchtladders.

DOWNLOAD PAGINA

Onze klanten

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Wij zullen u nooit laten vallen!

Blijf op de hoogte van ons laatste nieuws

Neem contact met ons op

Wij laten u niet vallen!

Share by: